Now Reading:
Leven volgens de lente
Share the post
Mindset

Leven volgens de lente

Mindset

Author:

Eva Coudyser

Je kan eten volgens de seizoenen, maar wist je dat je ook kan leven volgens de seizoenen? Zo is je dagelijks leven - met uitzondering op feestdagen en vakantiedagen - niet telkens hetzelfde ritme.

We bevinden ons volop in de lente. Maar net als de zomer, herfst en winter die gepland staan in onze kalender, doen we hier niet veel mee. Het is logisch dat we meer buiten leven in de lente en zomer, en dat we ons terugtrekken in de herfst en winter. Bovendien kan je ook eten volgens de seizoenen. In dit artikel zetten we alvast de seizoensgroenten - en fruit van de lente in de kijker.

Hoe ‘leef’ je dan volgens de lente?

De lente staat gelijk aan een fris begin: alles staat in bloei, de bomen en struiken krijgen hun groene kleur terug en dieren worden geboren. De dagen worden warmer en langer en heel wat dieren worden wakker uit hun winterslaap. Letterlijk gezegd keren we vanbinnen terug naar buiten. Dit kan je ook doen met plannen die je in de winter misschien in gedachten had.

Dankzij de lente krijgen we meer energie, dus misschien is dit wel het moment om te starten aan je plannen! Wat je nog kan doen is beginnen aan een lente schoonmaak. Dit hoeft niet per se enkel in huis te zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook de tuin lente proof maken, de bestanden op je computer opruimen en ordenen,.. Dit zorgt achteraf voor een nieuw en fijn gevoel, exact waar de lente voor staat! Want een opgeruimde omgeving is gelijk aan een opgeruimd hoofd!

Related Stories