Now Reading:
Vind rust in de drukte van elke dag
Share the post
Mindset

Vind rust in de drukte van elke dag

Mindset

Author:

Eva Coudyser

Soms zijn onze dagen zodanig druk, dat we tijd vergeten te nemen om even stil te staan. Heb je ook moeite met het rustig aan doen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag!

Omdat wij weten hoe je soms kan opgaan in de drukte van je dag en daardoor dingen vergeet, zoals voor eten zorgen, hebben wij aan jou gedacht! Een Ready Set Go maaltijd is jouw ideale compagnon voor je lunch onderweg. Zo krijg je het juiste energiebommetje binnen om jezelf over de streep te trekken. Maar om toch even te leren stilstaan in een moment van drukte, kan je hier enkele hulpmiddelen vinden.

  • Schrijf het van je af

Vaak helpt het om je gedachten en emoties op orde te krijgen (of los te laten) door ze neer te schrijven. Je zal merken dat je je rustiger voelt, want je hebt ze nu vanuit je hoofd verplaatst op papier. Het biedt je ook perspectief omdat je je gedachten zwart op wit hebt staan.

  • Gebruik je zintuigen

Bewust leven, hoe doe je dat? Dat kan je op heel veel verschillende manieren doen. Een mooi en makkelijk voorbeeld is je zintuigen actiever gebruiken: wat ruik, hoor, zie, voel of proef je nu? We kunnen je garanderen dat je een bewuster gevoel zal ervaren.

  • Wees dankbaar

Ook dankbaarheid in je dagelijks leven brengen zorgt ervoor dat je meer stilstaat. Zo kan je elke ochtend of avond drie tot vijf zaken opschrijven waarvoor jij op dat moment dankbaar bent. Dat hoeven geen heel bijzondere dingen te zijn. Je kan bijvoorbeeld dankbaar zijn voor de zon op een mooie zomerdag, voor een vriendelijke chauffeur die je liet oversteken op straat of voor jezelf omdat je je deadline voor je werk hebt haalde.

  • Zorg voor tijd met jezelf

Neem jij wel af en toe een momentje voor jezelf, zonder dat er andere prikkels bij komen kijken? Je hoeft hier geen volledig uur aan te wijden. Douchen en genieten van het warme stromende water op je lichaam of alleen dansen in de woonkamer met je favoriete muziek zorgt ook al voor een positief verschil in je dag!

  • Begin je dag zonder smartphone

Bij heel wat mensen is het een gewoonte om hun smartphone te checken wanneer ze wakker zijn. Probeer dit eens niet te doen en je te concentreren op je ontbijt, wat je zal aantrekken of buiten te kijken naar het weer. Leg desnoods een fijn nummer op om mee wakker te worden, maar stel de binnenkomende prikkels van e-mails en sociale media nog even uit voordat je je dag rustig bent begonnen.

Related Stories