Now Reading:
4 oefeningen voor aan je bureau
Share the post
Sport

4 oefeningen voor aan je bureau

Sport

Author:

Eva Coudyser

Of je nu thuis of op kantoor werkt, je zit waarschijnlijk urenlang vastgekluisterd aan je bureau of aan tafel. Kan je lichaam wat beweging gebruiken? Dan is dit het ideale moment om enkele oefeningen te doen zonder dat je je werkplaats hoeft te verlaten!

Dat zitten het nieuwe roken is, dat weten we ondertussen al enkele jaren. Zeker sinds de lockdown zitten we meer dan ooit lang op dezelfde plaats. Want telewerken werd bij veel jobs aangeraden of zelfs verplicht, waardoor je je dus niet meer van huis naar werk hoeft te verplaatsen. Nood aan wat beweging na uren stil te zitten? Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen voor aan je bureau!

  1. Nekoefeningen

Een draaibeweging met je nek maken kent iedereen, maar er is ook nog een andere oefening die effect heeft. Plaats je handpalm op je voorhoofd en duw met je hand terwijl je je hoofd ertegen duwt. Je kan dit ook andersom doen door je hand op je achterhoofd te plaatsen. Houd dit 5 seconden vol en herhaal het een aantal keer.  

  1. Beenoefeningen

Zit rechtop in je bureaustoel en strek je ene been evenwijdig met de vloer. Houd dit een tiental seconden vol en verander dan van been. Deze oefening kan je zelfs doen tijdens een (online) meeting, niemand zal het doorhebben!

  1. Buikspieroefeningen

Ja, je kan zelfs je buik trainen aan je bureau. Hiervoor heb je wel een bureaustoel op wieltjes nodig. Check? Rij je stoel een stukje naar achter, grijp de tafel vast,  til je benen op en trek jezelf naar het bureau en terug. Het is belangrijk dat je hierbij je buikspieren aanspant, anders is deze oefening natuurlijk niet effectief!

  1. Armoefeningen

Al gehoord van dips? Het is een ideale en laagdrempelige oefening om je triceps te trainen. Hiervoor heb je een stoel nodig zonder wieltjes. Ga op het puntje zitten, zet je handen naast je billen op de rand van het zitvlak - met je vingers naar voren gericht - en plaats je hielen op de vloer met je benen gestrekt. Dip nu langzaam naar beneden: laat jezelf door je ellebogen zakken. Druk je dan langzaam terug omhoog door je triceps aan te spannen tot je armen (bijna) gestrekt zijn.Related Stories