Now Reading:
Motiveer jezelf om te bewegen!
Share the post
Sport

Motiveer jezelf om te bewegen!

Sport

Author:

Eva Coudyser

Heb jij ook moeite om beweging in je dagelijks leven te brengen? Van bewegen een gewoonte maken is voor sommigen een uitdaging. In deze blog vertellen we jou hoe belangrijk bewegen is en hoe je jezelf kan motiveren!

De beste manier om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten? Focus je op de voordelen ervan en vind een sport die je graag doet. De belangrijkste voordelen van bewegen en uitleg over bewegen omdat je het graag doet, kan je hieronder lezen.

Doe het voor je mentale gezondheid

Wist je dat beweging een mens gelukkiger kan maken? Als je beweegt komen er namelijk stofjes in je lichaam vrij zoals endorfine, dopamine en serotonine. Het is dus niet abnormaal dat er mensen zijn die verslaafd geraken aan sport, want deze stofjes zorgen er namelijk voor dat je je blij en zorgeloos voelt. Zo is endorfine bijvoorbeeld het snelst werkende anti-stresshormoon, zorgt dopamine voor een welbehagen gevoel en serotonine wordt niet voor niets het zelfvertrouwen - of gelukshormoon genoemd!

Doe het voor je fysieke gezondheid

Naast al die mentale voordelen, is sporten natuurlijk gewoon super gezond voor je fysieke gesteldheid. De belangrijkste?

  • Sterkere spieren en botten
  • Gezonder hart
  • Meer energie
  • Positief effect op spijsvertering
  • Verbetering van je immuunsysteem

Doe iets wat je leuk vindt

Wat als je het lastig vindt om jezelf ertoe te zetten? Als je van iets nieuws een gewoonte wil maken, is het belangrijk dat je die gewoonte ook leuk vindt. Je hoeft dus niet een strak work-outschema te volgen, elke dag te gaan lopen of aan boxen te doen als dat niet jouw ding is. Hou je van wandelen of een fietstocht doen? Dan is dat ook prima, natuurlijk. Zolang je bewust tijd kan maken voor iets waar je niet tegenop ziet, ben je goed bezig!

Hongertje? Neem een Ready Set Go (klikbare link) maaltijd mee!

Energie nodig voor, tijdens of na het sporten? Wij hebben een heleboel lekkere en makkelijk meeneembare gerechten in het Patron gamma voor jou klaarstaan! Je kan kiezen tussen granen -, rauwkost - en pastasalades, dus je vindt zeker iets wat jou zal bevallen.

Related Stories