Now Reading:
Krijg een gezonde relatie met voeding
Share the post
Mindset

Krijg een gezonde relatie met voeding

Mindset

Author:

Eva Coudyser

Hoe krijg je een gezonde relatie met voeding? Het is duidelijk dat mensen steeds meer nood hebben aan een positieve kijk op voeding. In deze blog delen wij graag enkele toegankelijke tips!

Dieetcultuur en diëtisten

De dieetcultuur verdient bakken aan geld door mensen te stimuleren om af te vallen, door de verkoop van detoxsappen, ‘dankzij’ betalende apps waarmee je je dagelijks caloriename kunt bijhouden, enzovoort. Maar zorgt dit uiteindelijk dat jij op een gezonde manier omgaat en kijkt naar voeding?

Steeds meer diëtisten komen naar buiten op sociale media met tips en tricks om de juiste mindset te creëren tegenover voeding omdat ze merken dat er hoge nood aan is. Bovendien kampen veel mensen - vooral vrouwen, met eetstoornissen. Wij helpen jou graag met die eerste stap naar een gezonde relatie met voeding met drie efficiënte tips.

  1. Kies voor gezond eten dat je lekker vindt

Je bent druk bezig met een gezonde eetstijl in je dagelijks leven te introduceren, maar eigenlijk maakt het je helemaal niet blij. Herkenbaar? Dan moeten we je meegeven dat je eigenlijk niet zo gezond bezig bent als je zelf zou willen, want gezond zijn is juist genieten! Probeer verschillende voedzame gerechten en producten uit zodat je te weten komt welke je het lekkerst vindt. Op die manier kan je wel genieten van gezond eten! Bovendien kan het echt niet kwaad om af en toe die boterham met Nutella of dat zakje chips te eten. Zolang jij er maar van geniet en er geen schuldgevoelens bij komen kijken.

Extra: ben je gek op zuiderse gerechten? Neem dan zeker een kijkje bij ons Healthy Meals (klikbare link) assortiment, ongetwijfeld zal je smullen van Cheesy Italian, Mozza’licious, Cheeky Greeky of Mamma Mia. Stuk voor stuk voedzame, maar vooral super lekkere gerechten met zuiderse smaken!

  1. Luister naar je lichaam en vertrouw erop

Dit klinkt misschien makkelijker dan het werkelijk is. Maar vertrouwen op je hongergevoel en andere signalen, kunnen je verder op weg helpen naar een gezondere relatie met voeding. Jouw lichaam weet wat het nodig heeft, het is belangrijk dat je inspeelt op die signalen. Als jij voldaan bent, stop dan met eten en voorkom misselijkheid na het avondeten. Als jij voor of na je vaste maaltijden plots honger krijgt, eet dan iets dat je verzadigt. Je hebt maar één lichaam, dus zorg er goed voor. Vertrouw erop dat wat je voelt juist is.

  1. Vergelijk jezelf niet met anderen

Opnieuw is dit makkelijker gezegd dan gedaan, niet? We weten eigenlijk heel goed hoe gevaarlijk het is om jezelf continu met anderen te vergelijken, om uiteindelijk alleen maar een slecht gevoel te krijgen over jouw persoonlijke eetgedrag. Wat als je je focus nu toch naar jezelf verlegt? Want wat een ander doet is onbelangrijk tegenover wat jij doet. Zolang jij weet wat goed voor jou werkt: eet wat voor jou gezond en fijn aanvoelt en niet wat anderen doen volgens hun strikte dieet!

Related Stories